Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• колега и да ръчкам, не се качва разхода с пов от 0.3, дизел е затова,сега се върнах от път,ще замеря извън градско днес
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
      11~12 градско- с нормално, бавно... все 20лв. 100км
      p.s. Не съм го засичал точно.
      и мойта в така
      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
      Ramstein - Benzin
      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• ЦФ3 двигател 2001 година за 2500 км сега си ударих чертата, и ми e издухал около 7 и малко от Англия до тука, това при положение че се представям достойно из Германия с 130-150кмч по аутобаните за да не създавам предпоставки за опасност......пълня до горе, малко преди да прелее......
        Все повече достигам до мнението че 1.8 е перфектния компромис за някой който хем не иска да копае за петролен кладенец, хем иска като натисне газта и да усеща же-то......ся верно че не може да се сравнява с двойката, но все пак аз не ги сравнявам....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• е колега той 1.8 гори колкото 2.0 може би има някаква разлика но дали има е 0.5л.а иначе мойта с 130-160 гори около 9.5л а градско гори 11-12 в тежак трафик градско да 4000рм
          Alfa romeo GTVex
          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
            е колега той 1.8 гори колкото 2.0 може би има някаква разлика но дали има е 0.5л.а иначе мойта с 130-160 гори около 9.5л а градско гори 11-12 в тежак трафик градско да 4000рм
            Ми 11-12 градско е достатъчно за 144 коня не е много
            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
            Ramstein - Benzin

Comment

• моята до сплун и обратно 6.5 на 100 ,но не я карах аз и едва ли е вдигала повече от 120
              градско 9.5-10.5 а дебитомера е за смяна
              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
              Продавам Алфи на части!

Comment

• Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
                моята до сплун и обратно 6.5 на 100 ,но не я карах аз и едва ли е вдигала повече от 120
                градско 9.5-10.5 а дебитомера е за смяна
                ма в перник е така бате в софия под 11 не мое само вечер 9,10 мое в късните часове

Ramstein - Benzin

Comment

• То това с горенето е много относително понятие, когато става дума за така нареченото "градско". Това с особена сила важи за София-град, тъй като тук отдавана това понятие няма нищо общо с това давано в характеристиките на модела от производителя. Още повече, че за София примерно има няколко сценария и разликите в разхода могат да са просто фрапиращи. Давам просто пример - до работата ми са 6км през най-големите задръствания в центъра. Сутрин пътувам до там за около 25-30 мин. Вечер се връщам за 45-55 мин. Е всеки може да сметне че за 12 км два пъти ми се налага да загрява колата и престоя на празен ход е около час. През останалото време се кара в не особено икономичен режим (тръгни- спри). При тези условия аз започвам така да се каже с един отскок от 1.2 литра за тези 12км (взимам горна граница, защото колата ми не е на 50-60к километра, ами на няколко пъти по толкова), които ги дават по каталог за часов разход на празен ход. То каквато и кола да я търкалям по този маршрут ще лапа като змей. Нека сега накой да каже, че това не било нормално двойката да гори повече от 15-16. - да ми се обади, ще му демонстрирам. В началото и аз се бях стреснал, че ми харчи много и започнах да търся причина, смених какво ли не и нещата са си същите (на диагностиката всичко е перфектно, колата върви като изтребител...), но след като попрочетох това-онова и анализирах ситуацията стигнах до извода, че това е напълно възможно. И като потвърждение на горе казаното на едно от засичанията ми бях минал 260км, от които два пъти ми се беше наложило да ходя до Драгичево до колегата Николов и изведнъж (о, чудо) разхода ми стана съвсем нормален - 14.5 . Та мисълта ми беше, че и в София има голямо значения къде караш и разхода може да варира в много големи граници и преки сравнения не са много удачни. Който иска малък градски разход - истината си е в дизела
                  Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 14:11.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• 14,5 нормален разход, ебаси аз с автобус ще се возя ако съм на твое място колега, а това за 6 км да чакаш 50 мин, мисля че шях да вървя или колело да си купя, колата е за олеснение за спеставяне на време, в твоя случай мога да кажа радвам се че не съм от софия
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                      То това с горенето е много относително понятие, когато става дума за така нареченото "градско". Това с особена сила важи за София-град, тъй като тук отдавана това понятие няма нищо общо с това давано в характеристиките на модела от производителя. Още повече, че за София примерно има няколко сценария и разликите в разхода могат да са просто фрапиращи. Давам просто пример - до работата ми са 6км през най-големите задръствания в центъра. Сутрин пътувам до там за около 25-30 мин. Вечер се връщам за 45-55 мин. Е всеки може да сметне че за 12 км два пъти ми се налага да загрява колата и престоя на празен ход е около час. През останалото време се кара в не особено икономичен режим (тръгни- спри). При тези условия аз започвам така да се каже с един отскок от 1.2 литра за тези 12км (взимам горна граница, защото колата ми не е на 50-60к километра, ами на няколко пъти по толкова), които ги дават по каталог за часов разход на празен ход. То каквато и кола да я търкалям по този маршрут ще лапа като змей. Нека сега накой да каже, че това не било нормално двойката да гори повече от 15-16. - да ми се обади, ще му демонстрирам. В началото и аз се бях стреснал, че ми харчи много и започнах да търся причина, смених какво ли не и нещата са си същите (на диагностиката всичко е перфектно, колата върви като изтребител...), но след като попрочетох това-онова и анализирах ситуацията стигнах до извода, че това е напълно възможно. И като потвърждение на горе казаното на едно от засичанията ми бях минал 260км, от които два пъти ми се беше наложило да ходя до Драгичево до колегата Николов и изведнъж (о, чудо) разхода ми стана съвсем нормален - 14.5 . Та мисълта ми беше, че и в София има голямо значения къде караш и разхода може да варира в много големи граници и преки сравнения не са много удачни. Който иска малък градски разход - истината си е в дизела
                      Незнам аз минавам през Тодор александров , димитър несторов и до хладилника -10 -11 в задръстванията незнам как я караш там са задръствания в София особено на връщане .....

Ramstein - Benzin

Comment

• При мен със 166 виждам моментния среден разход, който се показва на дисплея - имало е моменти в задръствания и включен климатик 20,4 л/100км. Колата излиза от града и се вижда как моментния среден разход пада в нормалните си граници. В крайна сметка общия разход е средна величина от всичко това и се вижда какво става накрая. Всичко е много индивидуално от ситуациите. По същия път в друго време нещата са много по-различни по отношения на разхода.
                        Last edited by old alfist; d.m.y г., 15:38.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                          Незнам аз минавам през Тодор александров , димитър несторов и до хладилника -10 -11 в задръстванията незнам как я караш там са задръствания в София особено на връщане .....
                          Аз съм написал, че всъщност не я карам - един час чакане по светофари, не е каране ами работа на празен ход. Само от това, без да съм минал и един киолометър от разстоянието вече имам 10/100 разход Между другото, колегата ми е с пежо 107 и ми се оплаква, че не може да свали под 11, където мотора му е точно две шепи.
                          Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 17:03.
                          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• колега мой авер в с пежо 106, с малак двг е,малка кола,но е 118 коня и си гори 10-11,106 рали,1.6,16в забравих да спомена,така че остави го тоя малак двг

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВС, ТОВА Е ЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОБРА ПОЧИВКА ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО И ДА СЕ ВИДИМ С РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ
                            sigpic

Comment

• и аз да споделя какво си "изпатих" на моята красавица и изчезна 4 скорост selespeed тръгвам от атина до силистра са 1260 км 70 литра бензин ми изгори .същиат път с изправна кутиа 97 литра ,сега отново нямам 4(пак се скапа) няма да я правя вече
                              MiTo 1.4 155

Comment

• КМ

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                                6.63 на 100км, измерено с пълно-празно-пълно резевоарче градско, извън не съм замервал никога!като се стопли тоя месец падна яко разхода от 7.3 градско

термостатчето не ми вдига пов от 77 градуса,и ще го сменя скоро,може дори малко да падне още

а иначе резервата като светне лампичката съм карал 100км и имаше за още нз колко и не исках да я изпробвам
                                Със светната лампа съм минавал 140км, но не ми се рискува повече
                                Алфа 156 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X